Több állatban is kimutatták a vírust

Veszett rókák miatt van ebzárlat Kecskeméten és Kiskunfélegyházán!

Veszett róka miatt három hónapra ebzárlatot rendelt el a járási főállatorvos Kecskeméten és Kiskunfélegyházán.

2013.09.20 15:05MTI

Drozdik Ferenc, közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője elmondta: a szakhatóság egy hete azt követően döntött így, hogy egy kecskeméti tanyán kilőtt róka tetemében a veszettség vírusát mutatták ki.

Négy nappal később Kiskunfélegyházán is ebzárlatot rendeltek el, miután egy gazdaság udvarára tévedt és az ingatlant őrző kutyák által elpusztított róka ugyancsak veszettnek bizonyult. A megyei főállatorvos intézkedése mindkét területen a döntéstől számított 90 napig érvényes.

Ez idő alatt a kilőtt, illetve elhullott rókákat megnyúzni tilos. Az ebzárlat szabályai alapján annak időtartama alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek.

Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral, míg a településről az ebeket és macskákat egyaránt kizárólag érvényes veszettség elleni oltással és a hatósági állatorvos engedélyével szabad kivinni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.