Brutál

A legmagasabb, ötös fokozatú a veszprém-gyulafirátóti tűz

A legmagasabb, ötös kiemelt fokozatban oltják a kora este kigyulladt erdőt Veszprém Gyulafirátót városrészén.

2013.08.20 21:16MTI

Sikerült a tűzoltóknak körülhatárolniuk a Veszprém-Gyulafirátótnál keletkezett tüzet, de a honvédségi lőtér területén korábbi gyakorlatok során kikerült, fel nem robbant lőszerek robbanhatnak fel - tájékoztatta a helyszínről a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kedd este az MTI-t.

Németh Tamás elmondta: az erős szél ugyan még változtathat a helyzeten, de úgy tűnik, sikerült lokalizálni és körülhatárolni a Veszprém-Gyulafirátót külterületén keletkezett tüzet. A mostani információk szerint az erdős-bokros terület mintegy 8-10 hektáron ég - tette hozzá.

Kiemelte: felhívta a tűzoltók figyelmét arra, hogy az ottani honvédségi lőtéren kilőtt, de fel nem robbant lőszerek lehetnek, amelyek a tűz hatására felrobbanhatnak, ezért fokozott óvatossággal oltsák a tüzet.

A tűz lakott területet továbbra sem veszélyeztet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.