Sokkoló

Hat holttest egy strandon

Hat bevándorló holttestére bukkantak az olaszországi Catania egyik strandján alkalmazottak szombaton.

2013.08.10 09:56MTI
http://www.cataniaperte.com

A tetemeket a szicíliai nagyváros egyik tengerparti létesítményének alkalmazottai vették észre, és azonnal értesítették a rendőrséget - közölte a helyi hatóságok képviselője. Hozzátette, hogy a tengeren, a parttól alig néhány méterre illegális bevándorlókra bukkantak - akik a jelek szerint Szíriából érkeztek -, őket most hozzák szárazföldre. Ezzel egy időben búvárok a bárkához közeli vizeket kutatják át esetleges további holttesteket keresve.

A hatóságok szerint a hajón százhúszan utaztak, köztük nők és igen kicsi gyerekek.

Az olasz sajtó értesülése szerint a bevándorlókat szállító kis halászbárka a parttól mindössze tizenöt méterre megfeneklett. A holtan talált hat bevándorló nem tudott úszni, és megfulladt, amikor a partig tartó távot próbálta megtenni.

A múlt csütörtökre virradóra ugyancsak szíriaiak, mintegy százan, szálltak partra Calabriában, az olasz csizma orránál. Ők két hete indultak el Szíriából, többször is hajót váltottak, míg végül egy kis hajón elhagyatva sodródtak.

Mivel a tenger mostanában csendes, az utóbbi napokban fokozódott a bevándorlók rohama az olasz partok felé. Azóta, hogy a 2011. januári tunéziai forradalom felforgatta Észak-Afrikát, politikai változásokat és gazdasági nehézségeket hozva magával, bevándorolni szándékozók tízezrei érkeznek ily módon olasz földre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.