Folyamatosan mérik

Szénhidrogén-vezeték szivárgott Zalában

Ideiglenesen a vasúti forgalmat is korlátozni kellett a Zala megyei Ortaháza és Gutorfölde között, ahol egy meghibásodott vezetékből szénhidrogén-származék szivárgott.

2013.08.02 01:28MTI

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Farkas Diána közölte: este háromnegyed nyolckor érkezett jelzés a megyei műveletirányító ügyeletre, hogy a vasút mellett húzódó szénhidrogén-vezeték meghibásodott, a benne szállított szénhidrogén-származékok a szabadba jutottak.

A helyszínre kettes kiemelt riasztási fokozattal lenti, zalaegerszegi és nagykanizsai tűzoltók gépjárműfecskendőkkel és egy vízszállítóval vonultak ki, a helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Az érintett vezetékszakaszt a tűzoltók lezárták, így a szivárgást megszüntették, ezért a riasztási fokozatot is visszaminősítették. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a helyszínen.

A vasúti forgalmat ideiglenesen szüneteltetni kellett, de a korlátozást már szintén feloldották - részletezte a zalai katasztrófavédelem szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.