Vizsgálódnak

Spanyol vonatbaleset: kiderült, mit csinált a mozdonyvezető

Nyilvánosságra került, mit tett a 79 halottat követelő spanyolországi vonatbaleset pillanatában a szerelvényt vezető férfi. Eláruljuk: nem (csak) a síneket figyelte.

2013.07.30 18:46MTI

A 79 halottat követelő spanyolországi vonatbaleset pillanatában a mozdonyvezető éppen telefonon beszélt a vasúttársaság egyik alkalmazottjával, s a jelek szerint egy térképet tanulmányozott - hozta nyilvánosságra kedden az ügyben illetékes galíciai bíróság.

A bíróság a vonat adatrögzítő berendezéseinek, azaz "fekete dobozainak" vizsgálata alapján közölte ezeket a részleteket.

A közlemény szerint a július 24-én Santiago de Compostela mellett kisiklott szerelvény a baleset pillanatában 153 kilométer/óra sebességgel haladt, de a tragédia helyszínét megelőző kilométereken még 192 kilométer/óra volt a sebessége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.