A feleségét ejtette fogságba

Előzetesben a szigetszentmiklósi túszejtő

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki több lövést adott le a feleségére és a nő segítéségére siető férfira, majd a feleségét túszul ejtette még csütörtökön Szigetszentmiklóson.

2013.07.26 13:36MTI

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken közölte: a kényszerintézkedést harminc napra rendelték el a férfi ellen, akit több ember elleni gyilkossági kísérlettel és személyi szabadság megsértésével vádolnak. 

Az előzetes letartóztatás szükségességét a gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekménnyel, illetve azzal indokolta az ügyészség, hogy csak így biztosítható jelenléte a nyomozás során, valamint félő, hogy szabadlábon hagyása esetén tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok elrejtésével megnehezítené, illetve veszélyeztetné a bizonyítást.

Tartani lehetne attól is, hogy ismét próbálja elkövetni a csütörtökön megkísérelt bűncselekményt - tette hozzá a szóvivő. A főügyészség rendelkezésére álló nyomozati információk szerint a támadó csütörtök reggel a XXI. kerület egyik óvodája előtt beszállt válófélben lévő felesége autójába, ott elővette a magánál tartott lőfegyverét, amivel arra kényszerítette a nőt, hogy hajtson Szigetszentmiklósra. 

A nő a városba érve megállt egy zöldségesboltnál, és megpróbált elmenekülni az őt előzőleg halálosan megfenyegető férje elől. A gyanúsított üldözni kezdte a feleségét, akire rá is lőtt, de a lövések nem találták el. A nőn egy halásztelki férfi próbált segíteni, de rá is lőtt a támadó, az egyik golyó a kezén találta el a fiatalembert. 

A gyanúsított a rendőrökkel való tárgyalás közben a fegyverét több alkalommal önmaga, illetve felesége fejéhez tartotta, majd a nőt az autóhoz terelve el akarta hagyni a helyszínt, mikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai ártalmatlanná tették és elfogták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.