A tetőszerkezet majdnem teljesen leégett

Lángolt a valahai üzletközpont

Tűz ütött ki Pécsen egy már évek óta üresen álló üzletközpontban csütörtök délután, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki.

2013.07.04 17:14MTI

Sárkány Sándor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese közölte: a több ezer négyzetméteres, korábban üzletközpontként funkcionáló épület tetőszerkezete már szinte teljes terjedelmében lángolt, mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek. Ennek ellenére át tudták vizsgálni, embereket nem találtak a falak között. 

Az ügyeletes hozzátette, a munkájukat nehezíti, hogy csak távolabb találtak működő tűzcsapokat, így csak a szerkocsik fecskendőivel tudják oltani a tüzet. Más ingatlant, értéktárgyat nem veszélyeztet a tűz. A Pécs déli városrészében álló egykori Fema üzletházból évekkel ezelőtt kiköltöztek az utolsó bérlők is. 

Az utóbbi időszakban az elhagyott épület egyre inkább pusztulásnak indult, ablakai kitörtek, tetőszerkezete megbomlott, rendszeresen hajléktalanok vernek tanyát benne. Az MTI városházi forrásokból úgy értesült, hogy az ingatlan magánkézben van, egy német befektető tulajdona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.