Heves eső és szél tombolt

Komoly károkat okozott az időjárás Borsodban

Heves eső és viharos szél tombolt hétfő este Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén, a viharban fák dőltek ki, patakok áradtak meg, valamint víz tört be a pincékbe.

2013.06.25 08:25MTI

Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: csaknem hatvan esethez riasztották a tűzoltókat. A leszakadó faágak, kidőlt fák Miskolcon, Kondón, Radostyánban, Varbón, Sajóbábonyban, Ózdon, Alsódobszán okoztak fennakadást. 

A heves esőzés következtében több utcában és lakóház pincéjében rekedt meg nagy mennyiségű víz, ugyanis a vízelvezetők nem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló esőt. Sajóbábonyban, Szirmabesenyőn és Homrogdon pincékbe tört be az esővíz, ezeken a helyeken szivattyúzni kellett. Lyukóbányán, Varbón, Perecesen ágak szakadtak le, fák dőltek villanyvezetékre, úttestre. 

Sajólászlófalván a Nyögő-patak, Halmajnál pedig a Vasonca-patak sem tudta elvezetni a nagy mennyiségben lezúduló vizet, homokzsákokkal védekeztek. Személyi sérülést sehol nem történt - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.