Édesség helyett bilincset kapott

14 tonna édességet rendelt más nevében a toplistás körözött bűnöző

Megsúgták az ügyvezetőnek a csalást, így a rendőrök gyorsan tudtak intézkedni: elfogták R. Szabolcsot, még mielőtt meglépett volna.

2013.06.23 19:06ma.hu

Egy áruszállítással foglalkozó Kft. ügyvezetője 2013. június 20-án bejelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányságra, miszerint a nevében nagyobb mennyiségű árut rendeltek Németországból Magyarországra. Ezt egy román cég képviselője hozta a tudomására azzal, hogy tájékoztatást adott a szállítás megkezdéséről és arról, hogy a cégével visszaélő ismeretlen személy időközben az eredeti cím helyett egy izsáki telephelyet adott meg célállomásként.

A miskolci rendőrök haladéktalanul tájékoztatták a bejelentésről a kiskőrösi kollégákat, ezt követően az ügyben csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelték a nyomozást.

A felderítés érdekében a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói összehangolt, gyors és szervezett akció keretében 2013. június 21-én 14 óra 00 perckor az izsáki telephelyen tetten értek három személyt, akik éppen a Németországból leszállított árut pakolták ki, majd a telephely közelében elfogták R. Szabolcs 34 éves kecskeméti lakost, aki a 14 tonna édességet a Kft. nevében átvette.

R. Szabolcs elfogásakor kiderült, hogy vele szemben összesen 16 elfogatóparancs volt érvényben, ezt követően őt a Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, Kecskemétre szállították.

Az elfogott kecskeméti férfi szerepelt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság TOP 10-es körözési listáján is – tájékoztatta a ma.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.