Az erdőben találta

Éles kézigránáttal sétált be a polgármesteri hivatalba

A férfi Somogysámson külterületén egy erdős rész avartalanítása közben találta a robbanóeszközt, amit aztán jóhiszeműen egy vödörben vitt be a polgármesteri hivatalba.

2013.05.28 21:56MTI

Éles kézigránátot talált egy férfi kedden a Somogy megyei Somogysámsonon - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel. Várkonyi Melinda elmondta, hogy a férfi Somogysámson külterületén egy erdős rész avartalanítása közben találta a robbanóeszközt, amit aztán jóhiszeműen egy vödörben vitt be a polgármesteri hivatalba.

A honvédség tűzszerészei azonosították az eszközt: egy RG 42-es típusú, tökéletes állapotú kézigránátot. A tűzszerészek ezt követően kimentek arra a területre is, ahol a férfi a kézigránátot találta, de nem találtak több robbanóeszközt. Várkonyi Melinda az esettel kapcsolatban kiemelte: ha valaki robbanótestnek látszó tárgyat talál, ne nyúljon hozzá, hagyja a helyszínen és azonnal értesítse a rendőrséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.