Ítéletet hirdettek ügyében

Két évig rács mögött gondolkodhat a miskolci szatír

Főleg a Széchenyi utca mellékutcáiban, illetve lépcsőházakban, folyosókon nyilvánosan végzett önkielégítést, miközben az arra haladó nőket nézte.

2013.05.08 16:41MTI

Többszörös visszaesőként két év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki Miskolcon, a Széchenyi utcán több esetben szeméremsértő módon riogatta a nőket.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze elmondta: a Miskolci Járási Ügyészség öt rendbeli szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a 32 éves férfivel szemben.

Emlékeztetett arra, hogy a vádlott tavaly január és május között Miskolcon, főleg a Széchenyi utca mellékutcáiban, illetve lépcsőházakban, folyosókon nyilvánosan végzett önkielégítést, miközben az arra haladó nőket nézte.

Cselekményét öt esetben észlelték többen is, és bejelentést tettek a rendőrségen, végül 2012. júliusában sikerült elfogni és előzetes letartóztatásba helyezni - tette hozzá az ügyész.

Mint mondta, a férfi a nyomozás elején beismerte és a tanúk vallomásával megegyezően adta elő a történteket. Ezen vallomásaikor védője is jelen volt. Később ennek ellenére tagadni kezdte az elkövetést és azzal védekezett, hogy van egy hozzá nagyon hasonlító férfi, akivel biztosan összetévesztették. A tanúk azonban kétséget kizáróan felismerték.

Martossy György kifejtette: mivel a férfi korábban többször volt büntetve ugyanilyen bűncselekmények miatt, ezért mint többszörös visszaesőt 2 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Mivel az ítélet nem jogerős, a vádlott - védője - felmentésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.