Meghalt a fogvatartott

Izsáki rendőrök - elkészült a főkapitányi jelentés

Elkészült az az értékelő jelentés, amelyet az országos rendőrfőkapitány számára készített egy hattagú bizottság miután április elején, rendőri intézkedés alatt meghalt egy előállított férfi az izsáki rendőrőrsön.

2013.04.26 15:10MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának közleménye felidézte, hogy Papp Károly vezérőrnagy bizottságot hozott létre a Bács-Kiskun megyében, a kiskőrösi kapitányság izsáki rendőrőrsén bekövetkezett, a fogvatartott halálával végződő rendőri intézkedés kivizsgálására. 

A bizottság április 15. és április 25. között feltárta a körülményeket, és az 57 oldalas, 50 mellékletet tartalmazó értékelő jelentését határidőben átadta az országos rendőrfőkapitánynak, aki arról a lehető legrövidebb időn belül kialakítja álláspontját - írták. Papp Károly országos rendőrfőkapitány két nappal a tragédia után sajtótájékoztatón közölte: a Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfival szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. 

Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést arról, hogy az intézkedés alá vont ember elhunyt. Az áldozat egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező, román állampolgárságú, 47 éves izsáki lakos volt. A Népszabadság korábban azt írta: a hátrabilincselt kezű férfi halálát a hasfalát ért ütésekből származó belső vérzés okozta, ugyanakkor hozzátették, hogy az ügyészség nem közölte a halál pontos okát. 

A Kecskeméti Járásbíróság április 11-én harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség állományából azóta már leszerelt 30 éves B. Csongort és a 26 éves B. Viktort. Kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetése miatt a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség folytat büntetőeljárást ellenük. 

Az országos rendőrfőkapitány tudatta: a két rendőr szolgálati viszonyát elöljárói megszüntették, és indoklás nélkül felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát, valamint a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.