Halálra vert román állampolgárságú férfi

Izsáki rendőrök - a PM tiltakozik a rendőri feljelentés ellen

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint vérlázító és teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy az izsáki rendőrök felettesei feljelentették azt a férfit, akit két rendőr állított elő az izsáki rendőrőrsre, majd a rendőri intézkedés következtében meghalt hétfőn.

2013.04.12 19:45MTI

A nol.hu információi szerint - amelyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek is megerősített - hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a meggyanúsított rendőrök felettesei.
   
Dorosz Dávid országgyűlési képviselő az MTI-vel közölte: egy jogállamban "semmilyen mértékben" nem fogadható el ez a lépés. Hozzátette: ez is mutatja azt a morális állapotot, amelybe Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök "zülleszti a rendőrséget".
   
A PM azt követeli, hogy az esetet a lehető legalaposabban vizsgálják ki, az eredményeket hozzák nyilvánosságra, vonják le a megfelelő következtetéseket, hogy ne történjen még egyszer ilyen eset, a bűnösöket pedig  vonják felelősségre.
   
A Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két, azóta leszerelt rendőrt, aki a gyanú szerint hétfőn halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.