Egy kórterem kiégett

Tűz ütött ki a kisvárdai kórház traumatológiai osztályán

Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

2013.04.20 10:31MTI

Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a szobában tartózkodó 60 éves férfi a saját lábán lévő kötést gyújtotta meg, amely átterjedt az ágyneműre. A tűz miatt a kórteremben tartózkodó három beteg közül egy 76 éves idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.
   
A kisvárdai rendőrkapitányság a tüzet okozó tuzséri férfit életveszélyt okozó testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki - tette hozzá a helyettes szóvivő.
   
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a lángok a 4. emeleten, a baleseti osztály egyik kórtermében csaptak fel. Takács Judit elmondta, hogy a riasztás hajnalban érkezett, a tűzoltók öt autóval vonultak a kórházhoz. A tűz keletkezésekor három beteg tartózkodott a szobában, a közeli kórtermekből több mint ötven embert költöztettek más szobákba.
   
A lángokat a dolgozók még a tűzoltók kiérkezése előtt poroltóval megfékezték, a tűzoltók kívülről hűtötték az épületet, majd átszellőztették a kórtermet - tette hozzá a hadnagy. A tűz okainak kiderítésére tűzvizsgálat indul, az eset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.