Eljárás

Devecser: Jobbik demonstráció, nyomozás közösség tagja elleni erőszak miatt

A Veszprém megyei településen 2012. augusztus 5-én megtartott demonstráción a résztvevők egy csoportja gyalázkodó kifejezéseket kiabált a helyi lakosok egy csoportjának, valamint vizes palackokat, köveket dobtak feléjük.

2013.04.10 22:11MTI

Közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást a rendőrség a Jobbik által tavaly Devecserben megrendezett demonstráció kapcsán - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szerdán. A közlés szerint a Veszprém megyei településen 2012. augusztus 5-én megtartott demonstráción a résztvevők egy csoportja gyalázkodó kifejezéseket kiabált a helyi lakosok egy csoportjának, valamint vizes palackokat, köveket dobtak feléjük.

A bűncselekmény elkövetésével a rendőrség által közzétett fényképfelvételeken látható személyek is megalapozottan gyanúsíthatóak, beazonosításukhoz a rendőrség a lakosság segítségét kéri - tették hozzá. A fotók a www.police.hu/veszprem honlapon tekinthetők meg. A Jobbik és több jobboldali radikális szervezet részvételével megtartott "Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért" elnevezésű demonstráció a katolikus templom előtti téren kezdődött, majd a résztvevők felvonultak azokban az utcákban, ahol véleményük szerint cigányok laknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.