Vádemelési javaslat

Van az a pénz... A gázóraellenőröket is meg lehet vesztegetni!

Az ügyet ötvenezer forintért úgy is el tudják intézni, hogy az órát a helyén hagyják, annak rongálódását pedig nem veszik figyelembe.

2013.04.09 16:21MTI

Vádemelést javasol két gázóraellenőr ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntett gyanúja miatt - közölte a főkapitányság szóvivője kedden.

Vezendi Jánosné rendőr alezredes tájékoztatása szerint egy debreceni fogyasztó tett feljelentést, miután a szolgáltató szakemberei gázóra-ellenőrzést végeztek az albérletében. A fogyasztó arról számolt be: az ellenőrök közölték vele, hogy az óra a sérülése miatt rongáltnak minősül, azt le kellene szerelniük és szakértői vizsgálatra küldeniük. A helyszínen azonban felajánlották neki: az ügyet ötvenezer forintért úgy is el tudják intézni, hogy az órát a helyén hagyják, annak rongálódását pedig nem veszik figyelembe. Abban állapodtak meg, hogy a pénz átvétele egy későbbi időpontban lesz.

A két ellenőrt a nyomozók május 31-én a pénz átvétele után fogták el, s megtalálták náluk az átvett összeget - tette hozzá a szóvivő.

M. András (44 éves) téglási és H. Nándor (33 éves) debreceni gyanúsítottat előállításuk után gyanúsítottként kihallgatták, az eljárás során a két férfi szabadlábon védekezett. Az ügyben a nyomozást befejezték, a rendőrség a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a nyomozás felügyeletét ellátó Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek - ismertette Vezendi Jánosné.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.