10-20 milliós kár keletkezett

Gyerekek rongáltak meg több mint száz sírt

Elfogtak a rendőrök két gyereket, aki a gyanú szerint több mint száz sírt rongált meg Csenger köztemetőjében.

2013.04.04 19:52MTI

Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője elmondta: a szerdai bejelentés után a rendőrök azonnal megkezdték az akkor még ismeretlen tettesek felkutatását, és a nyomozás eredményeképpen csütörtökön megtalálták a bűncselekménnyel gyanúsított két helyi gyereket.
 
Forján Zsolt (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a rongálás szerda délután három és négy óra között történhetett, akkor, amikor a temető gondnoka rövid időre elhagyta a sírkertet. A sírok többsége nagyon megrongálódott, a betonelemek a földre estek és összetörtek, egy részüket valószínűleg fel sem lehet majd újítani.
 
Az anyagi kár a becslések szerint 10 és 20 millió forint között van - tette hozzá. A város képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén 3 millió forintos segélyalapot hozott létre, amelyből a helyreállítást finanszíroznák, a hozzátartozókat segítenék. Az önkormányzat ezen felül várja minden segíteni akaró ember, valamint az egyházak segítségét is - ismertette Csenger polgármestere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.