Árpásnál tetőzhet

Lassú apadás várható a Rába Győr megyei szakaszán

Lassú apadást jelez előre a Rába Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVÍZIG).

2013.04.03 11:50MTI

Szerda reggeli közleményük szerint a vasi megyehatárhoz közeli Vágnál várhatóan nem éri el a harmadfokú készültség szintjét a legmagasabb vízállás, amely csütörtök reggel csökkenhet a másodfokú szint alá. Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggel tetőzik a folyó Árpásnál, ahol délre már a másodfokú készültség szintje alá csökkenhet a folyó vízszintje. Mórichidánál stagnál a Marcal vízszintje, de a Bakonyban hullott eső miatt egy kisebb árhullámra kell számítani a folyón, amelyet a gyirmóti torkolatnál a Rába is visszaduzzaszt. 

A Marcal tetőzését csütörtök estétől várják a szakemberek. Az ÉDUVÍZIG tájékoztatása szerint tovább apad a Répce; a folyamat zavartalanságát biztosítja, hogy vízgyűjtőin nem hullott újabb eső. Ugyanakkor az esőzések miatt a Concón és a Cuhai Bakonyéren ismét áradás indult meg, amely azonban a reggeli adatok alapján még nem okoz problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.