Hol a határ?

Hegyeshalomnál és Sopronban tartóztattak fel határsértőket

Internetes útitársként szegődött egy német rendszámú autó járművezetője és német utasa mellé a mali és az elefántcsontparti állampolgár.

2013.03.31 12:38MTI

Hat külföldi határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom térségében és Sopronban - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.

Kálmán Gabriella közlése szerint a szombaton előállított külföldiek - mali, elefántcsontparti, koszovói, algériai és pakisztáni - állampolgárok nem rendelkeztek a továbbutazásukhoz szükséges okmányokkal, és volt, aki még a jogszerű magyarországi tartózkodását sem tudta igazolni.

Internetes útitársként szegődött egy német rendszámú autó járművezetője és német utasa mellé a mali és az elefántcsontparti állampolgár. A kocsit a magyar és az osztrák rendőrök közös akcióban állították meg az M1-es autópályán. Az ellenőrzésekor kiderült, hogy csak a debreceni befogadóállomás területére érvényes kártyával tudta igazolni magát a mali és az elefántcsontparti férfi.

Ugyancsak az M1-esen állítottak meg egy magyar taxit, amely két koszovói állampolgárt szállított. Csak koszovói személyigazolvánnyal tudták igazolni magukat. Egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom is érvényben volt.

Egy algériai állampolgárt a hegyeshalmi vasútállomáson szállítottak le a vonatról a határrendészek. A külföldi férfi humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett, amely arra nem jogosította fel, hogy Bécsbe utazzon.

Egy pakisztáni állampolgárral szemben a soproni pályaudvaron intézkedtek a járőrök. Kiderült, hogy a férfi a debreceni befogadóállomás lakója és csak a tábor területére érvényes kártyával tudta igazolni magát.

A hat külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.