Egy nap alatt

Kilencvenkét határsértőt fogtak el Csongrád megyében

Összesen 92 határsértőt fogtak el az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén, egy nap leforgása alatt még soha nem intézkedtek ilyen sok illegális bevándorlóval szemben a rendőrök a szerb-magyar határ ezen a szakaszán.

2013.03.27 09:33MTI

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a stabil hőkamera, lakossági és polgárőri jelzés alapján tizenhat csoportban állították elő a határsértőket Röszke és Mórahalom térségéből.
   
A legnagyobb, 23 fős csoport Röszke külterületén, a vasúti sín mellett lépett magyar területre. Húsz illegális bevándorlót – köztük egy csecsemőt – pedig Mórahalom központjában, a templomkertben találtak az egyenruhások – tudatta a százados.
   
Az illegális bevándorlók többsége menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be – közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.