Fájó vereség

Sörösüvegért cserébe könnygáz: összetűzések a meccs után, 13 előállított

Összetűzés tört ki a magyar-román futballmérkőzés után a szurkolók és a rendőrök között a budapesti Dózsa György útnál felállított színpad előtt pénteken késő este

Képekben: magyar-román, szurkolás stadionon kívül képgaléria

2013.03.23 01:20MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen, a vendégek a 92. percben egyenlítettek ki és ezzel pontot raboltak a vendéglátóktól. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a budapesti Ötvenhatosok terére szervezett közös meccsnézésre mintegy négyezer ember gyűlt össze, miközben szurkolók egy másik csoportja a Puskás Ferenc Stadion melletti Dózsa György úton felállított színpadnál koncerttel várta a mérkőzés kezdetét, az MTI tudósítójának beszámolója szerint több ezren.

A résztvevők közül többen magyar, székely és árpádsávos zászlókkal érkeztek. Ez utóbbi eseményt a Jobbik támogatta. A meccs után összetűzés tört ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György úti színpad előtt. A szurkolók közül néhányan sörösüvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója este fél tizenegy körül. A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét, a rendőrök sorfallal terelték a metrómegálló felé a tömeget, amelyből több embert kiemeltek.

A Syma csarnok előtt is üvegekkel dobálták a rendőröket a szurkolók. Később újabb rendőri egységek érkeztek a Puskás Ferenc Stadion környékére, a Dózsa György útra. Az MTI egyik tudósítója azt látta, hogy a rendőrök a közeli benzinkútnál gyülekeznek, ahol az épületben egy fekvő férfit is látni, akihez mentő érkezett. Este 11 után nem sokkal a tömeg oszlani kezdett.

A rendőrség összesen 13 személyt állított elő pénteken a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzés kapcsán - közölte az ORFK honlapján szombaton hajnalban. Hét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság, egy másikat jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, egy embert pedig személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök.

A főváros közrendjét, közlekedését fennakadás nélkül garantálta a rendőrség szakszerű, arányos és határozott intézkedésének köszönhetően - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.