Közel ötven órája dolgoznak

Újabb 4000 helyen helyreállították az áramszolgáltatást Szabolcsban

A rendkívül rossz terepviszonyok között dolgozó villanyszerelők szombat délután 16 óráig újabb négyezer fogyasztó helyre tudták visszakapcsolni az áramot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

2013.03.16 19:41MTI

Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. szóvivője elmondta: a közel ötven órája dolgozó hibaelhárítók erőfeszítései ellenére a megyében 46 ezer fogyasztói helyen továbbra sincs áram.
 
Hozzátette, hogy a Dunántúlról 70 villanyszerelőt irányítottak át Szabolcsba. A szakemberek szombat este és éjszaka is folytatják a munkát, természetesen a két-háromórás kötelező pihenőidőt megtartva.
 
A szóvivő tájékoztatása szerint nap közben helikopter, honvédségi lánctalpas járművek és katasztrófavédelmi terepjárók is segítették és segítik a továbbiakban is a munkálatok elvégzését. 

A hibahelyeket ugyanis nagyon nehéz megközelíteni, hiszen a vastag hótakaró alatt a föld fagyossága már kiengedett, így gyakran elakadnak a járművek a területen.
 
Egyházi Nikoletta elmondása alapján a következő órákban tovább javulhat a helyzet Szabolcsban, a javítási munkálatok elvégzése után újabb fogyasztói helyekre tudják majd visszakapcsolni az áramot. Az üzemzavar végleges elhárítása azonban áthúzódhat akár a következő napokra is, hiszen mintegy 5000 kilométer hosszú hálózaton okozott károkat a vezetékekre lerakódott jég és hó, illetve a viharos erejű szél, valamint a kidőlt fák is. 

A felmérések szerint több mint kétszáz vezetékszakadás, kétszáz oszloptörés történt, és nyolcszáznál is több szigeteléstörést állapítottak meg a hálózaton. Mintegy 30 kilométer hosszú vezetékrészt pedig teljesen át kell építeni. A szerelők szakaszosan is, egy-egy transzformátorállomás környékén a munkát elvégezve azonnal visszakapcsolják az áramot. S a munkálatok során azok a körzetek kapnak elsőbbséget, amelyekhez nagy számú fogyasztói hely kapcsolódik. 

Az E.ON Zrt. - folytatta a szóvivő - igyekszik segíteni azoknak az embereknek, akik az áramszolgáltatás hiánya miatt nem tudják fűteni lakásaikat. Az önkormányzatok által kijelölt melegedőhelyeket igénybe vevőket a cég élelemmel és itallal látja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.