Alig fél nap alatt

Tíz határsértőt fogtak el Bács-Kiskun megyében

Tíz illegális határátlépő külföldi állampolgárt fogtak el a határőrök alig fél nap alatt Kelebia és Hercegszántó közelében.

2013.02.16 15:43MTI

Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre szombaton hajnalban az 53-as számú főút 85. kilométerszelvényénél igazoltatott két szíriai állampolgárt.
 
Mivel jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, előállították őket a kirendeltségre, ahol kiderült: tiltott határátlépést követtek el.
 
Az eljárás során kérték menekültkénti elismerésüket, ezért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatósága értesítése mellett az idegenrendészeti eljárást velük szemben a menekültügyi hatóság jogerős döntéséig felfüggesztették. 

A szíriaiakat a megyei rendőr-főkapitányság őrzött szállásán helyezték el. Ide szállították azt a koszovói házaspárt, valamint 3 éves kisfiukat és 6 éves kislányukat is, akiket szombat reggel szintén az 53-as számú főút 85. kilométerszelvényénél igazoltattak a kelebiai kirendeltség járőrei. 

A koszovói család saját országa személyi igazolványával rendelkezett, de jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Ellenük ugyancsak tiltott határátlépés miatt indult eljárás, ennek során kérték menekültkénti elismerésüket. 

Szombaton kora délután a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőre a stabil hőkamera észlelése alapján az 51. számú úton igazoltatott egy tunéziai és három algériai férfit. Mivel jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, előállításuk után tiltott határátlépés miatt eljárás indult ellenük. A négy férfit idegenrendészeti őrizetbe a megyei rendőr-főkapitányság őrzött szállására vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.