Területrendezés

Bármikor robbanhatott volna a világháborús bomba - fél utcát ürítettek ki Akasztón

Területrendezés közben egy száz milliméteres repeszromboló gránátot találtak a Bács-Kiskun megyei Akasztón kedd délelőtt, ezért a tűzszerészeti vizsgálat idejére 200 méteres körzetben kiürítettek hat családi házat és lezárták az érintett utcaszakaszt.

Így emelték ki nemrég a világháborús aknagránátot a Margit hídnál >>> képgaléria

2013.01.29 11:38MTI

A honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: a Csengődi utcában talált világháborús gránát igen rossz állapotban van, ezért annak tűzszerészeti vizsgálatáig lezárják a ház 200 méteres körzetét.

Az intézkedés miatt hat családi ház lakóinak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát - tette hozzá.

Nem volt robbanóanyag az akasztói világháborús gránátban

Mint kiderült, már nem tartalmazott robbanóanyagot az a világháborús gránáttest, amelyet területrendezés közben találtak a családi ház udvarán, így a lakók visszatérhettek otthonaikba - közölték.

A tűzszerészek a gránátot a honvédség központi gyűjtőjébe szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.