A Fővárosi Főügyészség

Vádemelés Fenyő-ügyben

Hamarosan vádat emelhet az ügyészség a Fenyő-gyilkosság elkövetőivel szemben, miután a rendőrség erre tett javaslata kedden megérkezett a hatósághoz.

2013.01.10 07:38HavariaPress

Megérkezett kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslata a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indított büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészségre. A vádhatóság szóvivője, Bagoly Bettina a lapot arról tájékoztatta, hogy az eljárási törvény szerint a harmincnapos ügyfeldolgozási határidőt az ügyészség vezetője további 30 nappal meghosszabbíthatja, nagy terjedelmű ügyben pedig a felettes ügyész kivételesen legfeljebb kilencvennapos határidőt is engedélyezhet. Az ügyészség egyelőre nem kívánja részletezni, hogy a vádemelési javaslatban kik és milyen minőségben szerepelnek, és hogy az akták tartalmaznak-e adatokat a megrendelői körről is.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, a rendőrség decemberben jelentette be, hogy lezárták a nyomozást a Fenyő-ügyben, majd megtartották az iratismertetéseket is. A lap információi szerint a szakemberek elkülönítették az elkövetői, illetve a felbujtói körre vonatkozó adatokat. Úgy tudják, hogy mivel utóbbiak közül eddig senkit nem gyanúsítottak meg vagy vettek őrizetbe, a rendőrség tovább nyomoz a lehetséges megrendelők után.

Nem illik Jozef Rohácra az a személyleírás, amelyet a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésének tanúi adtak a bérgyilkosról. A tanúk egyöntetűen egy magas, kisportolt, feltűnően széles vállú, kerek arcú férfit láttak, aki leadta a végzetes lövéseket, Jozef Rohác azonban alacsony, vékony testalkatú. A Nemzeti Nyomozó Iroda december közepén jelentette be, hogy lezárta az ügy vizsgálatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.