Sefedini Gzim mintáit újravizsgálják

Fenyő-ügy: egy újabb DNS-minta az utolsó remény

Újra vizsgálják a Fenyő János meggyilkolásával összefüggésbe hozott, albán származású, szerb állampolgárságú Sefedini Gzim DNS-mintáját, melyet nemrég kaptak meg a magyar hatóságok - írja a Magyar Nemzet.

2008.03.18 08:50Magyar Nemzet

Azt a lap információi szerint a szerb legfőbb ügyész február 5-i magyarországi látogatásakor nyújtotta át a magyar hatóságoknak. A férfitól tavaly nyáron, a szerb és a magyar rendőrség szokásos határtalálkozóján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai már kaptak mintát, de arról a szakértő megállapította, hogy nem azonos a helyszínen talált DNS-mintákkal.

Most azonban az NNI dokumentáltan Sefedini Gzim DNS-profiljára tett szert, amit jelenleg igazságügyi hemogenetikus vizsgál. Ha ez is negatív eredménnyel zárul, akkor végleg kútba esik az április 25-ig meghosszabbított nyomozás.

Az ügyben három jogsegélyt kért Magyarország: a másik kettő azonban olyan személyekre vonatkozik, akik csupán tudhattak a bérgyilkosságról, vagy éppen a közelben tartózkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.