Hat éven át szexuálisan zaklatta két kisfiát

A gyermekeivel fajtalankodó férfi jogerősen is fegyházbüntetést kapott

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden, jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit korábban kilenc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak, mert éveken át fajtalankodott két kiskorú fiával.

2013.01.08 13:15MTI

A 45 éves férfi és 37 éves élettársa kapcsolatából öt gyermek született, de csak a két legkisebb, 1999-ben és 2000-ben született fiúkat nevelték, a többiek anyagi okok miatt intézetbe, illetve nevelőszülőkhöz kerültek.
   
Az italozó életmódot folytató szülők nem dolgoztak, megélhetésüket kizárólag a gyerekek után járó segélyekből, támogatásokból biztosították. A nő rendszeresen koldulni járt a fiúkkal, esetenként áruházakból is lopott, ennek során gyermekeit vette rá az eltulajdonított értékek elrejtésére.
   
A férfi rendszeresen bántalmazta élettársát és fiait. A gyerekeket a nő tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta. A fajtalankodásra akkor derült fény, amikor a gyámhatóság a fiúkat is nevelőszülőknél helyezte el és a gyerekek új otthonukban beszámoltak a velük történtekről.
   
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a férfit szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre, élettársát kiskorú veszélyeztetéséért 1 év 1 hónap, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.