Egy rendőr is van köztük

Hét embert gyanúsít a rendőrség egy szegedi ékszerlopással

Hét embert gyanúsít a rendőrség a szegedi Smaragd Ékszerüzletben tavaly elkövetett lopással kapcsolatban, köztük orgazdaként egy rendőrt is.

2013.01.07 17:53MTI

Az eltulajdonított több mint százmillió forint értékből mintegy 14 millió forintnyi ékszer, félmillió forint és 10 ezer euró került elő - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfőn Szegeden. Urbán Zoltán a sajtótájékoztatón felidézte, hogy 2012. október 20. és 23. között az ékszerüzlet alatti pince födémjét bontották meg a tettesek, majd kivágták a páncélszekrény alját, és több mint százmillió forint értékű ékszert, valamint készpénzt vittek el. 

Az elkövetők már augusztusban megkísérelték végrehajtani a bűncselekményt, de akkor nem jártak sikerrel. A gyanúsítottak közül ötöt egy időben, összehangolt akció keretében fogott el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ mintegy nyolcvan munkatársa a Békés megyei rendőrök segítségével január 4-én Pusztaszeren, az M5-ös autópályán, illetve Szegeden és Budapesten. 

A hét gyanúsítottból kettőt - akik betörtek az ékszerüzletbe - már korábban előzetes letartóztatásba helyeztek, a most elfogottak közül négyen szintén előzetesbe kerültek, egy ember házi őrizetben van. A rendőrség három embert orgazdasággal, egyet az augusztusban sikertelenül végződött bűncselekménnyel, míg egy másikat bűnsegédlettel gyanúsít. 

A gyanúsítottak között egy rendőr is van, akit orgazdasággal gyanúsítanak, illetve egy német állampolgár, aki hazájában szintén ékszerüzletet működtet. A betörés elkövetői lopásra specializálódtak, a Tolna megyei Tamásiban júliusban elkövetett 8,2 millió forintos ügyben is érintettek. Emellett a szegedi ékszerüzlet ellen augusztusban elkövetett lopási kísérlettel is gyanúsítják őket, így három ügyben kell felelniük - tette hozzá az alezredes. Az elkövetők részleges beismerő vallomást tettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.