Két férfi, egy autó, XXII. kerület

Vajon miért volt náluk gépkarabély a posta előtt?

Két 33 éves férfit, akinek gépkarabély volt az autójában, elfogtak a rendőrök Budapesten, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én.

2012.12.28 12:30MTI

A hírt pénteken sajtótájékoztatón jelentette be Bató András, a kerületi rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Pohner István főtörzsőrmester beszámolója szerint december 21-én járőrtársával a Petőfi Sándor utcában felfigyeltek egy járó motorú kocsira, amelyben két sapkás férfi ült. Igazoltatták őket, és mivel gyanúsan viselkedtek, úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet. Az utastérben egy kabáttal volt letakarva az AMD-65 típusú gépkarabély, és találtak 82 lőszert, símaszkot, gumikesztyűt, motoros kesztyűt és váltóruhákat is.

Az MTI kérdésére Bató András elmondta: a két férfi nem tanúsított ellenállást. Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekményeket követtek már el. Elszámoltatásuk során nem ismertek el bűncselekményt, és a fegyverre vonatkozóan is kitérő válaszokat adtak. A rendőrség egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítja őket, az ügy nyomozását a BRFK rablási osztálya vette át.

Bató András kérdésre elmondta azt is: szakértő vizsgálja, hogy a fegyverrel - amelyből kicsiszolták a sorszámot - követtek-e el korábban bűncselekményt.

A sajtótájékoztatón az intézkedő két járőrt a BRFK megjutalmazta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.