Bántalmazták áldozataikat

Őrizetbe vették a köröstarcsai rablókat

Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik egy családot rabolt ki péntek késő este köröstarcsai házukban.

2012.12.22 12:18MTI

Az elkövetők bántalmazták az otthon levő anyát és két fiát, majd elvitték hordozható számítógépüket - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. 

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a rendőrség ügyeletére este kilenc óra körül érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlenek az ablakon át bemásztak egy lakóházba Köröstarcsán. Különböző eszközökkel, baltával, kihegyezett seprűnyéllel ütlegelni kezdték a bent lévő anyát és két fiát. A 42 éves nő súlyosan megsérült, míg 24, illetve 19 éves fia nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A támadók egy hordozható számítógépet vittek el a házból. A bejelentést követően a rendőrök keresni kezdték a rablás elkövetőit. Az egyik gyanúsítottat a lakóhelyén találták meg, a másik férfi pedig élettársa családjánál rejtőzött el, ott fogták el a Terrorelhárítási Központ rendőreinek közreműködésével. 

A 36 és 19 éves köröstarcsai férfiakat, akik ellen korábban más bűncselekmény miatt már indult büntetőeljárás, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettel gyanúsítják. A békési rendőrkapitányság mindkettőjüket őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.