Az ózdi rendőrök és a TEK közös akciója

Hét ember ellen emeltek vádat tiltott kutyaviadalok miatt

Lezárta a napokban az Ózdi Rendőrkapitányság a májusban, tiltott kutyaviadalok szervezése és más bűncselekmények miatt indított nyomozást. Az ügyben hét ember ellen emeltek vádat.

2012.11.21 13:03HavariaPress

Még májusban csaptak le az ózdi rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közös akcióban, egy Ózd külvárosában lévő telephelyen, egy éppen zajló kutyaviadal szurkolóira és szervezőire. A csarnokban egy szétszedhető arénában eresztették egymásnak a pit-bull kutyákat. A rendőrök a helyszínen több olyan eszközt is találtak, amelyeket a viadalok során használtak, köztük 3 darab ék alakú fát, amivel az állatok száját szokták szétfeszíteni.

A házkutatások során 10, harcra kiképzett pit-bull kutyát, valamint az állatok sérüléseinek fertőtlenítésére szolgáló szereket, fecskendőket és gyógyszereket foglaltak le, továbbá a kiképzésükhöz szükséges eszközöket, illetve számítógépeket, amelyekről összesen 10 CD-nyi viadalról készült felvételt mentettek le. A veszélyessé nyilvánított, akár 6-700 ezer forintot is érő kutyákat, amelyeknek testén számos, már begyógyult, harapott sérülések voltak, állatmenhelyre szállították. Az állatok koránk meghatározásából, valamint a kiképzés idejéből arra következtetésre jutotta a szakértők, hogy a viadalok, 3 éven belül történtek.

A nyomozás eredményeképpen az öt magyar férfi mellett két román férfit is gyanúsítanak, egyikük maga is kutyatulajdonos, és a viadalokban, mint bíró vett részt, míg a másik trénerként tevékenykedett.

A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, amit tiltott állatviadal szervezése, veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése és állatkínzás miatt indított, és az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.