Nem jogerősen

Emberölés miatt négy év börtönre ítéltek egyi dős vízvári férfit

Emberölés miatt nem jogerősen négy év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék kedden egy 62 éves vízvári férfit.

2012.11.20 16:49MTI

A vádlott múlt év decemberében részegen egy baltával ütlegelte a feleségét, majd a nő segítségére siető szomszédokat benzinnel leöntötte, és megpróbálta őket felgyújtani. A féltékeny asszony ugyanis összeveszett a férjével, eközben felkapott egy baltát. A férfi kiütötte a kezéből, majd ököllel és a baltával nekiesett a nőnek. 

Az asszony két hónappal a bántalmazás után a kórházban vérmérgezésben meghalt. A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a sértett közrehatását, a vádlott korát, büntetlen előéletét, továbbá az elmeorvosi szakvéleményt, amely szerint a férfi súlyos fokban korlátozott volt, amikor rátámadt feleségére. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a védő és védence enyhítésért fellebbezett. Az ügyben jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.