Légpuskával ijesztett rá a fiatalokra

Zavarta a fiatalok beszélgetése - lövöldözni kezdett

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon 2012. október 22-én egy 53 éves férfi ellen, aki a csőszi Dózsa György utcában légpuskájával lövöldözött.

2012.10.23 09:20ma.hu

Egy 21 és egy 16 éves fiatalember beszélgetett egymással a férfi házának közelében hétfőn este. Már éppen elköszöntek egymástól, amikor a közelből lövést hallottak. Ekkor vették észre, hogy az utcában lakó férfi – aki szemmel láthatóan ittas volt – légpuskájával lövöldözik. Miután újra töltötte a fegyvert, ismét lőtt. A két fiatal erre megijedt. A lövedék egyiküket sem találta el, sérülés a bűncselekmény során nem történt.

A lövöldöző 53 éves csőszi férfit a fehérvári járőrök elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Vallomása során azt beismerte, hogy lőtt, de nem a fiatalok felé, hanem egy fa lombjára. Elmondása szerint célja az volt, hogy a két fiúra ráijesszen, mert a kutyák miattuk ugattak, és nem volt nyugta tőlük.

A férfi légpuskáját, valamint a hozzá tartozó 17 darab lőszert a nyomozók lefoglalták, a gyanúsítottat kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették – tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.