Mezőkövesden

Gyújtogatás miatt égett le egy tájház nádfedele

Őrizetbe vettek a rendőrök egy helybéli férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtotta egy mezőkövesdi tájház nádfedelét csütörtök délután.

2012.10.11 19:54MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Dobi Tamás elmondta: előbb arról érkezett bejelentés a mezőkövesdi rendőrségre, hogy a városban ég egy műemlékvédelem alatt álló tájház nádfedele, majd nem sokkal később arról, hogy ettől a helyszíntől mintegy 200 méterre egy másik nádfedeles ház teteje is meggyulladt.

Ez utóbbi tüzet a közelben lakók gyorsan eloltották, míg tájház nádfedelén a mezőkövesdi tűzoltók fékezték meg a lángokat.

A szóvivő azt is elmondta: az oltáskor már nyilvánvalóvá vált, hogy a két ház tetejét valaki felgyújtotta. A rendőrök beazonosították, és elfogták azt a helybéli férfit, akit a gyújtogatással gyanúsítanak. Őrizetbe vették, és közveszély okozás miatt eljárást indítottak ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.