Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés

A pécsi taxisgyilkosság ügyében másodfokú ítélet születhet

Másodfokon folytatódik ma a Pécsi Ítélőtáblán az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottjának pere. Az elsőfokú bíróság által korábban felmentett B. Róbert ügyében már az első tárgyalási napon ítéletet hozhatnak.

2012.10.09 07:50MTI

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén több késszúrással sebesítette meg támadója Pécsen. A vérző nőre egy orvos házaspár talált rá az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a taxis még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a taxisofőr meghalt.

A nyomozás nem vezetett eredményre. Másfél évtized elteltével B. Róbert jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy ő a gyilkos.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene, a Pécsi Törvényszék idén áprilisban azonban felmentette a férfit, mert a rendelkezésre álló adatok alapján nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.