Megkezdődött a taxisgyilkosság tárgyalása

Gyilkosság Pécsett: a belső hang mondta, hogy ölje meg a taxist

Megkezdődött az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság ügyének tárgyalása szerdán a Baranya Megyei Bíróságon. A vádlott a rendőrségi vallomásában azt mondta: egy belső hang hatására ölt.

2011.11.02 10:29MTI

Az ügyészség Both Róbertet különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A 38 éves férfi beismerte bűnösségét, de arra hivatkozva, hogy nem érzi jól magát, a bíróságon szóban nem kívánt vallomást tenni. A bíró által felolvasott rendőrségi vallomásából az derült ki, a férfi úgy érezte, egy belső hang mondja neki: öljön meg valakit.

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-én, több késszúrással sebesítette meg támadója. A vérző nőre egy orvos házaspár talált rá az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a taxis még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a taxisofőr meghalt.

Az ügyben indult nyomozás nem vezetett eredményre, tizenöt évvel később azonban Both Róbert jelentkezett a rendőrségen, azt állítva, hogy ő a gyilkos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.