A modern Törökország alapítója

Rongálás miatt indult eljárás az Atatürk-szobor leöntője ellen

Rongálás miatt nyomozást indított a rendőrség, miután péntek reggel ismeretlenek piros festékkel leöntötték a XIX. kerületben pár napja felállított Atatürk-szobrot.

2012.10.05 17:14MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére közölte, hogy a kerületi rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Gajda Péter (MSZP), Kispest polgármestere múlt szombaton tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Fő utca Üllői úti végén található, nemrég elkészült közparkot Mustafa Kemal Atatürkről, a modern Törökország alapítójáról nevezték el.

A polgármester akkor elmondta: a képviselő-testület korábbi zárt ülésén határozat született arról, hogy a parkot mégsem Atatürkről, hanem Isztambul Pendik nevű városrészről nevezzék el. Hozzátette: mivel török delegáció érkezett az ünnepségre, úgy döntött, hogy felfüggeszti a határozatot, és az eredeti döntés alapján tartják meg a parkavatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.