18 méter magasban

Nappalit rendeztek be a New York-i Kolumbusz-szobor előtt

Különleges installációként 18 méter magasban, a New York-i Kolumbusz-szobor előtt rendezett be egy nappalit Nisi Tacu japán művész.

2012.09.22 14:32MTI

A csütörtökön megnyílt installáció látogatói lépcsőkön mászhatnak fel a teljesen berendezett "nappalidobozba", hogy egy kanapéban ülve közvetlen közelről csodálják meg az egyébként húsz méteres távolságból alig felismerhető szobrot. Természetesen a szoba ablakaiból remek kilátás nyílik a Columbus Circle-re és a Central Parkra is. A látogatók november 18-ig ingyen próbálhatják ki a különleges szobát. A Discovering Columbus (Kolumbusz felfedezése) elnevezésű művészeti projekt történelmi momentum New York kulturális életében. 

Mindannyiunknak meg fog változni ehhez a történelmi műemlékhez fűződő kapcsolata - mondta el Susan Freedman, a Public Art Fund vezetője. Az alapítvány a 2,5 millió dolláros projektet többnyire magánadományokból finanszírozta. "Hihetetlen érzés odafent lenni" - lelkendezett Michael Bloomberg, New York polgármestere is. A Gaetano Russo olasz szobrász által készített szobrot 1892-ben állították fel a Columbus Circle-ön. Nisi Tacu projektje keretében a műemléket fel is újítják. Nisi készített már hasonló installációt többek között a belgiumi Gentben, valamit Szingapúrban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.