Bemutatták tapasztalataikat

A hatóságok közös túszejtési gyakorlatot tartottak a péri repülőtéren

Túszejtési gyakorlatot tartott szerdán, a Győri Rendőrkapitányság, a Terrorelhárítási Központ (TEK), a Készenléti Rendőrség, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársaival közösen, a péri repülőtéren.

2012.10.04 11:32HavariaPress

A szimuláció során az egyik utas poggyászában gyanús csomagot talált a biztonsági szolgálat. A begyógyszerezett férfi pánikba esett, rátámadt a rendőrre, elvette fegyverét és öt utast túszul ejtett. A helyszínen válságkezelő csoport alakult, amelyhez csatlakozott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság túsztárgyaló tisztje is. A terrorcselekmények felszámolásában kizárólagos hatáskörrel rendelkező TEK győri műveleti egysége rövid időn belül elfogta a túszejtőt és felszámolta a túszhelyzetet. A szimuláció során az egységek tanúbizonyságot tettek az elmélet, szervezés és gyakorlati végrehajtás területén elsajátított tapasztalataikról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.