Lefújta

Megrongálta Róth Miksa törökbálinti nyugvóhelyét egy kiskorú

Festékszóróval lefújta a törökbálinti kegyeleti parkban lévő, Róth Miksa maradványait is magában foglaló Walla-mauzóleum két falát egy 14 éves fiú.

2012.10.01 19:11MTI

A kamaszt elfogták, eljárás indult ellene - közölte a város polgármestere és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Turai István (Fidesz) polgármester tájékoztatása szerint a védett épületnek számító mauzóleumban - amelyet részben közadakozásból nemrég újítottak fel - a gyáriparos Walla család több tagja, valamint a magyar üvegfestészet és mozaikművészet legjelentősebb alkotójaként számon tartott Róth Miksa, illetve annak hozzátartozói nyugszanak.

Az átadás előtt álló épület két falát még múlt péntekre virradó éjjel fújta le festékszóróval az akkor még ismeretlen elkövető. Gyors elfogása érdekében az önkormányzat 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki - mondta a polgármester. Közlése szerint számos bejelentés érkezett, de hogy ezek valamelyike közvetlenül hozzájárult-e a fiú aznapi elfogásához, az egyelőre nem tisztázott, így az sem dőlt még el, hogy kifizetik-e a nyomravezetői díjat.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője azt közölte, hogy a 14 éves fiú beismerte a bűncselekmény elkövetését, s azt mondta, megbánta tettét. Mint kiderült, a családi kriptára fújt szöveggel egy lánynak akart imponálni - tette hozzá a szóvivő.

A kamasz ellen - aki kora miatt nem büntethető - műemlékrongálás miatt indított eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.