A vendégek biztonságáért

Tűzszerészek vizsgálják át a partokat Balatonlellén

Balatonlelle önkormányzata október elsejétől 18-20 honvédségi tűzszerésszel átvizsgáltatja strandjainál a Balaton medrét, mert garantálni kívánja vendégeinek biztonságát.

2012.09.25 19:18MTI

Kenéz István, a város független polgármestere indoklásként utalt arra, hogy a nyáron öt bombariasztás volt ezen a partszakaszon, s közülük kettő nem bizonyult vaklármának. Kenéz István elmondta: bár a korábbi években nem találtak robbanószerkezetet Balatonlelle partjainál, az idén az alacsony vízállás és a megváltozott áramlási viszonyok miatt megszaporodott a riasztások száma, ami a település lakosságát és vendégeit is érzékenyen érintette.
 
A probléma mielőbbi megoldásáért megkereste a honvédség illetékes parancsnokát és megállapodást kötött vele - tette hozzá a polgármester. Közlése szerint a honvédségi tűzszerészek, akik mindössze szállást és ellátást kértek a munkájukért, három hét alatt tervezik átvizsgálni Balatonlelle két strandjának összesen mintegy két kilométer hosszú partvonalán a Balaton medrét, egészen a bójákig, átlagosan 300 méter szélességben, összesen 600 ezer négyzetméteren. 

Fémkereső detektoraik 30-50 centiméteres mélységig képesek jelezni minden fémtárgyat, amelytől mentesíteni kell a területet. A szakértők szerint nem valószínű, hogy bármilyen áramlás ennél mélyebbről felszínre hozhat nehéz fémtárgyakat. Kenéz István kitért arra, hogy a képviselő-testület egyetértett a kezdeményezésével, és 500 ezer forintot megszavazott a tűzszerészek ellátására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.