Szegedi Ítélőtábla

A léces gyilkos 16 évet kapott

Jogerősen is 16 év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a makói férfit, aki egy léccel agyonvert egy embert 2010 augusztusában.

2012.09.20 13:55HavariaPress

A 42 éves férfit első fokon idén márciusban 16 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta az ítéletet.

A vádirat szerint az italozó életmódot folytató férfi és élettársa között gyakoriak voltak a veszekedések, melyek többször tettlegességig fajultak. A nő 2010. augusztus 21-én közölte a férfival, hogy az előző napon házassági ajánlatot kapott. A vádlott már ekkor kijelentette, hogy megveri a másik férfit. Két nappal később, egy makói kocsmában találkozott a vádlott, az élettársa, s a későbbi áldozat. A dühös férfi - a nő közbelépésére - akkor még nem bántotta a másik férfit, de másnap hajnalban elment hozzá, berontott a lakásába. Egy hosszú léccel kezdte ütni az áldozatot, aki kétoldali bordatörés és tüdőzúzódás szenvedett, majd a vér belélegzésétől a bántalmazást követő fél órán belül a helyszínen meghalt.

Az eljárás során a 42 éves férfi elismerte, hogy a gyilkosság helyszínén járt, de a bűncselekmény elkövetését következetesen tagadta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.