A Szolnoki Törvényszék

Az öcsödi darabolós gyilkosságok ügyében zárt tárgyalást rendeltek el

Zárt tárgyalást rendelt el a bíróság kedden Szolnokon a médiában az öcsödi darabolós gyilkosságok néven ismertté vált ügyben.

2012.09.18 11:26MTI

A büntetőperben egy 36 éves férfit és 17 éves társát több emberen részben előre kitervelten, részben aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és egyéb bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

A Szolnoki Törvényszék Jenővári Éva vezette tanácsa az ügyész indítványának helyt adva a tárgyalás egész menetére zárt formát rendelt a bűncselekmények szexuális részletei, a kiskorú sértettek és a fiatalkorú vádlott érdekei miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség által korábban nyilvánosságra hozott vádirat szerint a 36 éves elsőrendű vádlott 2007-2008 körül ismerte meg a fiatalkorú másodrendű vádlottat, a fiú szülői engedéllyel hozzáköltözött, és homoszexuális viszonyt létesítettek. A 2010. május 8-án történt első bűncselekmény sértettjének, a másodrendű vádlott rokonságához tartozó férfinak a meggyilkolását azért határoztak el, mert többször vitába keveredtek, és az elsőrendű vádlottat többször bántalmazta. A sértettről tudták, hogy nagyon édesen szereti a kávét, ezért amikor meghívták magukhoz, kávéval kínálták meg, amelyben két levél nyugtató hatású gyógyszert kevertek össze a cukorral. A vendéggel később pálinkát is itattak, majd miután elalélt, egy műanyag zacskót húztak fejére, és megfojtották. Ezt követően a testet a házban található nagyméretű kemencébe tették, és másnap elégették. Az emberi maradványokat egy zsákban kivitték a Köröshöz, és a folyóba dobták.

A második áldozat egy kiskorú fiú volt, aki 2010. október 25-én találkozott a másodrendű vádlottal, és annak meghívására elment az öcsödi házba. A fiút erőszakkal ott fogták, lekötözték, és az elsőrendű vádlott többször fajtalankodott vele. Napokig éheztették, majd az elsőrendű vádlott "Sinkeljük el!" felszólítására vele is végeztek, nehogy kitudódjon valami. A fogva tartástól legyengült sértettet az elsőrendű vádlott, halálos sérülést okozva, mellbe szúrta, majd a holttestet szintén elégették. Az orvosszakértői vélemény szerint a áldozatot feldarabolták, és úgy helyezték a 600-700 Celsius fokon is égni képes kemencébe.

A megmaradt emberi csontokat a Körösbe dobták, illetve a ház kertjében ásták el.

A gyilkosságok egy 2010. december 4-én szintén a házba csalt kiskorú öcsödi lány révén derültek ki. Őt a másodrendű vádlott lekötözte, több ízben megerőszakolta, míg az elsőrendű vádlott fajtalankodott vele. Fogva tartása alatt egyszer a másodrendű vádlott beszélt neki a második gyilkosságról, és az interneten megmutatta az áldozat fotóját is, akit akkor még eltűnés miatt köröztek. A lánynak december 7-én sikerült elrágnia a kezére kötözött zsinórt, kiszabadította magát, és kimenekült az épületből. Az utcán segítséget kért, majd a rendőrségen beszámolt a vele történtekről.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlottra életfogytiglan tartó szabadságvesztést, míg a másodrendű vádlottra fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kérnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.