Égették a végét

Kábeltolvajok okozhatták a 10 hektáron pusztító tüzet

Vélhetően kábelégetés miatt gyulladt ki, s égett le jelentős területen a fenyves Fót határában. A lángokat 40 tűzoltónak sikerült megfékeznie.

2012.08.10 13:59HavariaPress

Pénteken délelőtt észlelték a tüzet a fóti Alagi utca végében lévő fenyőerdőben. Kezdetben 5-6 hektáron lángolt a fenyves, majd a tűz mintegy 10 hektáros területre terjedt szét. Az erdő aljnövényzete és több helyütt a fák koronája is lángolt. A tüzet 40 tűzoltó fékezte meg. Az oltást nehezítette, hogy az oltáshoz használt vizet úgy kellett a területre szállítani. Az elsődleges tűzvizsgálat eredménye szerint az erdőben végzett kábelégetés okozhatta a tüzet. A tűz keletkezésének pontos okát még vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.