Két munkás füstmérgezést kapott

Nyíregyházán kigyulladt egy iskola tetőszerkezete

Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete csütörtökön Nyíregyházán; a nyári vakáció miatt üresen álló oktatási intézményből a tetőn szigetelési munkálatokat végző dolgozók közül ketten enyhe füstmérgezést szenvedtek.

2012.08.02 19:27MTI

A tűz a borbányai városrész háromszintes iskolájának bejárat feletti részén, mintegy 200 négyzetméteren pusztított - tapasztalta az MTI munkatársa a helyszínen. Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a munkások riasztották a nyíregyházi tűzoltókat, akik hamar megakadályozták a nagy füsttel járó tűz továbbterjedését az épület többi szárnyára, de a tetőfedő anyag alatti üveggyapot sok helyen még mindig füstölög. 

A tűzoltók a munkaterületről több gázpalackot is levittek, hogy megakadályozzák esetleges robbanásukat. A főhadnagy tájékoztatása szerint vissza kell bontani az érintett tetőrészt, amelyet meg is kezdtek a tűzoltók, hogy teljesen elolthassák a helyenként izzó gyapotot. A nyíregyházi tűzoltókat egy hajdúnánási egység is segítette. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a két munkás enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a mentők megfigyelésre a helyi Jósa András Oktató Kórházba szállították. 

A térségi katasztrófavédelmi szervezet szóvivője szerint a tűzoltás utómunkálatai az esti óráig is elhúzódhatnak. A nyíregyháza-borbányai általános iskolát mintegy 400 millió forintos költséggel most újították fel, a munkálatokból már csak a tető rendbehozása volt hátra a szeptemberi iskolakezdésig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.