A buli a miskolci fogdáig tartott

Másnaposok? Vadrallyztak, majd kapustól rontottak a házba a miskolci autótolvajok

Egy kistokaji hétvégi házba is betörtek azok a miskolci autótolvajok, akiket állampolgári bejelentés alapján hamar elfogtak a rendőrök.

2012.08.01 10:58ma.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást három miskolci elkövetővel szemben. A nyomozás adatai alapján két 20 éves fiatalember és fiatalkorú társuk július 30-án az esti órákban elloptak egy közterületen parkoló személygépkocsit, amivel Kistokaj felé vették az irányt. A településen található tó partján vadrallyba kezdtek, egyszer fel is borultak, majd szó szerint ajtóstól, azaz kapustól rontottak be egy hétvégi ház portájára. Itt betörtek a házba és onnan különböző értéktárgyakat pakoltak a kocsiba, majd elmenekültek.

Az Emődi Rendőrőrs járőrei állampolgári bejelentés alapján a helyszín közelében elfogták a három tettest, akiket előállítottak a Miskolci Rendőrkapitányságra. A bűnügyi őrizetbe vett elkövetők közül a hatóság két felnőttkorú vonatkozásában tesz előterjesztést előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy a szemtanúk azonnal értesítették a rendőrséget. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények, szabálysértések felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112 – tájékoztatta a ma.hu-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.