Tereprali ob

Zapletal nyert, egy olasz motoros meghalt

A magyar színekben induló Miroslav Zapletal nyerte a hétfutamos tereprali ob harmadik, lengyelországi versenyét, a Baja Carpathiát, amelyet vasárnap halálos baleset miatt félbe kellett szakítani.

2012.07.01 13:54MTI

A szerencsétlenül járt olasz motorosra, Andrea Brunodra, aki az UEM motoros-quados tereprali Európa-bajnokság mezőnyében indult, a mögötte érkező versenyző talált rá, életét azonban már a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

Az ob-futamon Zapletal mögött a szintén magyar színekben versenyző Zdenek Porizek végzett a második, és Fazekas Károly a harmadik helyen.

A Stalowa Wola térségében lebonyolított viadal össztávja 511 kilométer volt, ebből 357 km a mért szakasz. Szombaton két szelektív szakaszt, összesen 264 kilométert teljesített a mezőny, majd vasárnap újabb két szakasszal (238 km) fejeződött be a futam.

Végeredmény:

1. Miroslav Zapletal (BMW) 2:12:21 ó

2. Zdenek Porizek (Hummer) 02:18 perc hátrány

3. Fazekas Károly (BMW) 06:26 p h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.