Három helyen tartottak házkutatást

Drogterjesztő bandát számoltak fel Budapesten

Belvárosi kábítószer-terjesztő bandát számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

2012.07.14 11:23MTI

A lefoglalt drog értéke csaknem 2,5 millió forint. A BRFK munkatársai csütörtök késő délután csaptak le a bandára: a rendőrök három helyszínen tartottak házkutatást, amelyek során négyféle, összesen 1200 adag kábítószer-gyanús anyagot találtak. Lefoglaltak zöld színű növényi törmeléket, tablettákat, fehér masszaszerű anyagot, "penta" nevű kristályt, továbbá kábítószerrel szennyezett - feltehetően fogyasztáshoz használt - mesekönyvet, készpénzt, valamint a kábítószer csomagolásához és mérlegeléséhez szükséges eszközöket - közölte szombaton a police.hu oldalon a BRFK kommunikációs osztálya. 

Az ügyben kilenc embert gyanúsítottak meg, kettőt közülük őrizetbe vettek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az őrizetbe vett, 29 éves budapesti L. Gusztáv és 30 éves élettársa, Sz. Viktória az elmúlt fél évben három fővárosi lakásban árult különféle kábító hatású anyagokat. A helyszínekről a nyomozók és a bevetési osztály munkatársai több fogyasztót is előállítottak. L. Gusztáv és Sz. Viktória az elmúlt hónapokban nemcsak lakásukon terjesztették a drogot, hanem több helyre is szállítottak Budapesten - olvasható a közleményben. A gyanúsítottak ellen a további eljárást kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatja le a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.