Már többször akart végezni magával

Féltékenységből ölt, sósavat ivott, túlélte - bűnösnek vallotta magát

Bűnösnek vallotta magát szerdán, a Pécsi Törvényszéken kezdődött büntetőperben az a férfi, aki egy késsel megölte feleségét, majd sósavval akart öngyilkos lenni tavaly a baranyai megyeszékhelyen. Jogerősen tíz évre ítélte a bíróság.

2012.07.11 14:14MTI

Az ügyészség emberöléssel vádolja a 42 éves férfit. A vádirat szerint kapcsolatuk a későbbi áldozattal nem sokkal a házasságkötés után megromlott. Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett, külön is költözött, de a házasságot nem bontották fel, a nő vagy a férfi otthonában rendszeresen találkoztak. A vádlott féltékeny volt, többször bántalmazta feleségét, súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás is indult ellene.

Tavaly október 4-én az asszony felment a férfihoz, és egy újabb vita hevében azt mondta: viszonya van valakivel. Erre a férfi kést ragadott, és szíven szúrta. A holttestét egy út menti árokba dobta, és leveleket szórt rá, hogy elrejtse.

A férfi ezután végezni akart magával. Sósavba málnaszörpöt kevert, hogy könnyebben meg tudja inni, de életben maradt. A feleségét a barátnője bejelentésére keresni kezdték a rendőrök, és miután a holttestét megtalálták, elfogták a férjét, akit éppen kórházban kezeltek a sósav okozta súlyos sérülések miatt.

A vádlott a szerdai tárgyaláson elismerte felelősségét, és egyetértett a vádiratban foglaltakkal. Azt mondta, hogy a késsel nem ölni, hanem ijeszteni akart, mert a nő erősebb testalkatú volt nála, és inkább neki kellett tartania az asszonytól.

A férfi elmondta, hogy korábban kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. Először felakasztotta magát, akkor a felesége elvágta a kötelet, másodszor gyomirtó szert ivott, de a szomszédjánál ivott egy pohár tejet, és jobban lett. Szavaiból kiderült, hogy harmadik kísérletének súlyos következményeit nap mint nap elszenvedi: a sósav miatt kizárólag folyékony táplálékot képes lenyelni.

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a 42 éves Csizmadia Csabát emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az életellenes cselekmények miatt indított pereket tekintve szokatlanul gyorsan, már az első tárgyalási napon meghozott döntést az ügyész, valamint vádlott és védője is tudomásul vette, így az első fokon jogerőssé vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.