Árokba hajtott autójával

Súlyosan megsérült egy menekülő cigarettacsempész Szabolcsban

Súlyosan megsérült egy cigarettacsempész, aki a rendőrök elől menekülve árokba hajtott autójával szerdán Tunyogmatolcs közelében.

2012.07.05 13:25MTI

Tamásné Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a rendőrök Fehérgyarmat belterületén akartak ellenőrizni egy nagy sebességgel haladó, szlovák rendszámú személygépkocsit, a sofőr azonban a felszólítás ellenére elhajtott. A járőrök nem sokkal később egy Tunyogmatolcs és Szamoskér közötti kanyar mellett, az árokba borulva találták meg a magára hagyott autót, amelyben több mint 6,5 millió forint értékű, ukrán zárjeggyel ellátott, csempészett cigarettát találtak. 

Miközben a rendőrök az autó mellett intézkedtek, egy másik gépkocsi száguldott feléjük, amelynek sofőrje őket észlelve nagyobb sebességre kapcsolt, majd egy kanyarban megpördült és az árokba csapódott - tette hozzá az őrmester. A súlyosan megsérült férfi ki tudott szállni az autójából, és megpróbált elmenekülni, de néhány méter megtétele után elfogták a rendőrök, majd a mentők kórházba vitték. 

Az autó utas- és csomagterében nagy mennyiségű, feltehetően csempészett dohányárut találtak, melynek értéke meghaladja a 4,5 millió forintot - közölte a szóvivőhelyettes. A járműveket és a csempészett cigarettát a rendőrség átadta az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.